ADHD, ADD en Autisme

29 sep. 2011 – 17:30

ADHD Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Termen die wij steeds meer tegen komen in onze samenleving.

Er wordt heel veel geduld van de familie gevraagd voor een familielid met Autisme of ADHD, maar soms kan je dat gewoon niet opbrengen.

In mijn praktijk kan ik U of Uw kind begeleiding bieden om op een verfrissende manier aandacht te geven aan de gevolgen en reacties van ADHD, ADD of Autisme.

Ik zelf heb een zoon van 14 jaar oud, waar Autisme is geconstateerd.

Vele jaren heb ik naar mogelijkheden gezocht , me in allerlei bochten gewrongen en zelfs ook nog de oorzaak bij mij willen zoeken.

Het is niet belangrijk of ik de oorzaak ben, of wie dan ook, maar hoe kan ik mijn kind of partner begeleiden? Het gaat erom of je grenzen moet stellen of verleggen.

Continu aanwezig zijn in het HIER en NU is een effectieve oefening, waarbij ik U steun kan bieden. Het vraagt ontzettend veel doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en geduld.

Als geen ander weet ik hoeveel toewijding, kennis, geduld en duidelijkheid voor het begeleiden van onze dierbaren nodig is.

Leren afstand te nemen, vanuit vogelperspectief naar de situatie kijken. Hartverwarmend en duidelijk tegelijk.

Al deze eigenschappen en tools helpen ons en de betroffenen zijn talenten te ontwikkelen en vervormingen te corrigeren.

Het is geen toverwerk, eigen inzet en bereidheid zijn van essentieel belang. Positieve kijk op jezelf en je omgeving zullen bronnen kunnen vormen om je erbij te helpen.

Als ouder kan het van grote steun zijn, op momenten waar het erg zwaar is, zich te richten op processen die wel zijn gelukt of lukken, en de dankbaarheid ervan te voelen.

Zo kunnen wij de volgende dag weer verder.

Graag bied ik mijn kennis en ervaringen aan zodat ook U tot een nieuwe ervaring en levensgevoel kunt komen. Mindfulness is een onderdeel van deze sessies.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *