ADHD, ADD en Autisme

ADHD, ADD en Autisme

29 sep. 2011 – 17:30

ADHD Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Termen die wij steeds meer tegen komen in onze samenleving.

Er wordt heel veel geduld van de familie gevraagd voor een familielid met Autisme of ADHD, maar soms kan je dat gewoon niet opbrengen.

In mijn praktijk kan ik U of Uw kind begeleiding bieden om op een verfrissende manier aandacht te geven aan de gevolgen en reacties van ADHD, ADD of Autisme.

Ik zelf heb een zoon van 14 jaar oud, waar Autisme is geconstateerd.

Vele jaren heb ik naar mogelijkheden gezocht , me in allerlei bochten gewrongen en zelfs ook nog de oorzaak bij mij willen zoeken.

Het is niet belangrijk of ik de oorzaak ben, of wie dan ook, maar hoe kan ik mijn kind of partner begeleiden? Het gaat erom of je grenzen moet stellen of verleggen.

Continu aanwezig zijn in het HIER en NU is een effectieve oefening, waarbij ik U steun kan bieden. Het vraagt ontzettend veel doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen en geduld.

Als geen ander weet ik hoeveel toewijding, kennis, geduld en duidelijkheid voor het begeleiden van onze dierbaren nodig is.

Leren afstand te nemen, vanuit vogelperspectief naar de situatie kijken. Hartverwarmend en duidelijk tegelijk.

Al deze eigenschappen en tools helpen ons en de betroffenen zijn talenten te ontwikkelen en vervormingen te corrigeren.

Het is geen toverwerk, eigen inzet en bereidheid zijn van essentieel belang. Positieve kijk op jezelf en je omgeving zullen bronnen kunnen vormen om je erbij te helpen.

Als ouder kan het van grote steun zijn, op momenten waar het erg zwaar is, zich te richten op processen die wel zijn gelukt of lukken, en de dankbaarheid ervan te voelen.

Zo kunnen wij de volgende dag weer verder.

Graag bied ik mijn kennis en ervaringen aan zodat ook U tot een nieuwe ervaring en levensgevoel kunt komen. Mindfulness is een onderdeel van deze sessies.

Waarom doe ik dit werk

Waarom doe ik dit werk

Ik wil graag aan U/jou vertellen, waarom ik dit werk doe en wat mijn doel is.

Sinds 2008 ben ik met mijn zonen heel plotseling alleen in een nieuw huis. Een huis, wat het begin van een nieuwe start in mijn/ons leven zou zijn. Veel tijd is er vooraf gegaan, veel leren, veel proberen en begrijpen wat al die uitdagingen van het leven inhouden.

Nog niet zolang geleden waren deze thema’s geen uitdagingen voor mij, maar problemen. Het heeft veel inzet en ook tranen gekost om tot dit inzicht te komen.
Vaak had ik aan het begin van deze tijd de gedachte in mijn hoofd, “ik wil niet meer, het is genoeg”. Ik wilde niet meer verder, waren daar niet de kinderen. Al mijn energie zat in het nieuwe plan, samen doorgaan. Dat werd het niet. Ik moest tot op mijn bot de diepte in, eerst mijn zonen redden, dan mijzelf. We hadden genoeg van alles, hoe kon ons dat overkomen en wat was de zin van al deze pijnen, verlies en angsten.
Mijn redding was mijn interesse in de mens überhaupt. Mijn hart, dat hield van de mens.

Maar hield ik werkelijk van mezelf?

Ik moest er achter komen dat ik dat niet deed. Een moment van wakker worden. Zo heeft mijn verhaal een positieve richting gekregen. Alle veranderingen, genezing en healing hebben hun oorsprong in de liefde en het respect tot ons/mezelf.
Zelfrespect betekent grenzen stellen. Ik moest onderzoeken, wat voelt goed voor mij, wat is belangrijk voor mij. Hoe wil ik mij voelen.
Hoe kan ik bij alle pijnen en ervaringen uit het verleden een nieuwe zin in het leven vinden.
Wie of wat is mijn grootste tegenstander. Dat was ik zelf. Aspecten zoals onvermogens tot loslaten, moedeloosheid, zelftwijfels en oude overtuigingen hadden transformatie nodig.
En natuurlijk is er tijd nodig om te rouwen over het verlies.

Deze inzichten hebben mijn werk in de praktijk heel veel meerwaarde opgeleverd.
Zoals bij veel mensen was mijn levensvreugde volledig verdwenen. Ik heb nu de juiste middelen gevonden om de vreugde in het leven terug te vinden.

Een traumatische kindertijd was een oorzaak voor het onvermogen. Ouders die geen ouders konden zijn. Wij kinderen werden in kindertehuizen ondergebracht.
Al deze kwetsuren willen gezien en geheeld worden, die hebben aandacht, liefde en inzicht nodig. Vergeving en scholing voor een nieuw denken over het leven. Veel moed, geduld, doorzettingsvermogen en steeds weer opnieuw terugkeren tot zelfvertrouwen (als je eenmaal weet wat dat überhaupt is), zelfwaardering, zelfrespect, zodat het leven weer een zin krijgt.
Al mijn ervaringen hebben mij tot een mens met een groot hart laten worden.
Mijn angsten uit het verleden hebben mij ertoe gedreven om kennis over de mens te verzamelen. Ik heb vele jaren opleidingen gevolgd. Cursussen en workshops, vele jaren ervaringen in mijn praktijk hebben mij compleet vernieuwd. Nu kan ik me laten zien en sta ik achter mezelf.

Vandaag kan ik zeggen, dat ik bevrijd ben van het verleden, helemaal bevrijd. Er is geen slechte moeder of vader, of echtgenoot. Wat gebleven is, is ontwikkeling, dankbaarheid en liefde voor mezelf, de mensen en de wereld. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het is te begrijpen, te vergeven en los te laten, maar ik weet ook, dat alles mogelijk is in dit leven, dat wij met zijn allen uniek zijn en een bijdrage kunnen leveren voor een betere wereld, een nieuwe aarde.

Ben jij/U ook iemand die zich wil bevrijden van oude pijnen en kwetsuren, wil jij je talenten en potentieel ontdekken en toepassen in je leven, dan nodig ik je uit in mijn praktijk. Ik heb een aantal verschillende methodes om aan te reiken. Op de website zie je de meeste vermeld.
Wij maken met zijn allen het verschil in deze wereld, iedere opgeloste pijn, ieder vergevingsmoment, iedere stap met een glimlach in je hart en op je gezicht, ieder klein moment tot verandering geeft onze wereld de kans tot meer vrede en liefde te komen. Je wordt wakker in je stralende lichtkracht wat je ware oorsprong en thuisplaats is en waar je /we altijd naar terug zullen keren. Mens wordt wakker en herken wie je werkelijk bent.
In Liefde en vertrouwen

Regina

Het wordt stilletjes in de nacht

Het wordt stilletjes in de nacht

28 jul. 2010 – 19:34

Het wordt stilletjes in de nacht

Het huis is leeg, het is stil. De meeste tranen zijn vergeten en de zon schijnt steeds vaker overdag.

Ik mag naar binnen door de donkere gangen, die het leven achterliet. Mijn hart gevuld met grote stilte, op weg naar nieuwe bronnen, bronnen vol licht.

Het is donker in de nacht, geen licht aan de overkant te zien. Wat moet ik doen, ik voel me alleen en dan een zacht geluid in mijn oorschelp, heel zacht.

Ben ik toch niet alleen??

Ben ik toch niet verlaten en alleen. Wie is er dan, wat hoor ik nou.

Mijn ogen tasten het donker af. Wees lief, wees zacht voor jezelf, klinkt het telkens in mijn hoofd.

Nieuwsgierigheid ontwaakt in mijn geest, zou er echt iets te zien zijn. En weer, wees gerust, jij bent nooit alleen.

Deze nacht voel ik me niet meer alleen.

Wij zijn niet alleen lieve mensen, we zijn omgeven van onvoorstelbaar grote liefde, een gouden licht om ons hart en lichaam. Wil je het licht voelen of zelfs zien, wees dan stil en geloof in jezelf.

Het voelen van dit licht kan ik je leren, het is er altijd met zijn grote geneeskracht.

Slaap vooral zacht in een leeg huis.